FAQ / ČESTA PITANJA

U kojim trgovinama se mogu kupiti vaši proizvodi?

Naše proizvode možete naći u slijedećim trgovinama: Kaufland, InterSpar, Plodine, Ribola, Victa, SuperKonzum (Zagreb, Radnička cesta)te u specijaliziranim trgovinama kao: Lijepo i naše, Mini mljekara Veronika, Mrkvica, Fisherija, Friškoteka, Mesnica Kanurić, Mesnica Agrozelina, Bilogorska košara, Za pod zub, Hrvace market, Trgovina Breza, Apfel i ostale delikatesne trgovine.

Mogu li izvršiti plaćanje naručene robe virmanski?

Da, u posebnim situacijama odnosno kada se radi o većoj narudžbi i dogovoru oko dostave. Pošaljite upit/narudžbu sa potrebnim detaljima oko dostave te ćemo Vam izdati Ponudu na temelju koje možete izvršiti uplatu.

Na vašim mrežnim stranicama navodite da imate velike voćnjake (nasade) šljiva i dunja pa me zanima je li moguće isto naručiti direktno i kolika je minimalna količina?

Točno, u našim nasadima imamo 8 različitih sorti šljiva (Stanley, Čačanska rana, Čačanska najbolja, Čačanska Ljepotica, President, Presenta, Top Taste, Top King) i dvije sorte dunja (Leskovačka i Vranjska). Šljive i dunje je moguće direktno naručiti u sezoni (srpanj-studeni) u minimalnim količinama od 20 kg sa dostavom u određene dane.

Dostavljate li na otoke?

Dostavljamo. Ovisno o dostavnoj službi moguć je duži rok isporuke od uobičajenog.

Gdje mogu dobiti informacije o sastavu proizvoda?

Svi proizvodi na deklaraciji sadrže i sastav proizvoda. U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili dodatnih informacija, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila i li kontakt obrasca.

Mogu li narudžbu pokupiti osobno?

Narudžbu možete pokupiti osobno uz prethodnu najavu i za vrijeme radnog vremena poduzeća.
Prilikom preuzimanja dužni ste predočiti potvrdu o plaćanju narudžbe.

Proizvod koji želim kupiti je rasprodan. Što mogu učiniti?

U slučaju da je željeni proizvod rasprodan možete ga dodati u listu želja, a mi ćemo Vas obavijestiti čim bude raspoloživ. Slobodno nam se obratite i izravno putem e-maila i li kontakt obrasca.