Mješavine šumskih i domaćih gljiva koje su 100% prirodne, bez aditiva, soli i ostalih primjesa. Mogu se pripremati kao i sviježe gljive nakon namakanja u vrućoj vodi. Prikladne su kao dodatak jelima, temeljcima i umacima da bi obogatili okus jela i dali mu jednu prirodnu notu gljiva.
Gljive se pripremaju tako da se prije pripreme potope u vruću vodu te se sa njima dalje postupa kao i sa sviježim gljivama. Voda od namakanja se može koristiti kao temeljac, za podlijevanje rižota ili dodatak drugim jelima.
Sušene gljive dat će posebnu notu i karakterističan aromatični miris i okus čak kada i nije sezona gljiva da se u njima može uživati cijele godine. Mješavina je potpuno prirodna te se može dodati jelima u bilo kojoj količini.
Podrijetlo sirovine EU. Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu. Proizvod je potrebno namočiti u vodi. Prije konzumiranja proizvod je potrebno termički obraditi.
VRGANJ
Sušeni Vrganj I. Klase (Boletus Edulis i srodne vrste)
LISIČATKA
Sušena Lisičarka/
lisička I. Klase
(Cantharellus Cibarius)
CRNA TRUBA
Sušena Crna truba
I. Klase (Craterellus Cornucopioides)
CLASSIC MIX
Šampinjoni (Agaricus Bisporus), Vrganji (Boletus Edulis i srodne vrste)
ŠUMSKI MIX
Šampinjoni (Agaricus Bisporus), Vrganji (Boletus Edulis i srodne vrste), Prosenjak (Hydnum Repadnum), Crna truba (Craterellus Cornucopioides)
PREMIUM MIX
Vrganji (Boletus Edulis i srodne vrste, Prosenjak (Hydnum Repadnum), Puza (Armillaria Mellea), Zlatna truba (Cantharellus Lutescens), Crna truba (Craterellus Cornucopiodes)