

RECEPTI SA SUŠENIM POVRĆEM
Chili sa povrćem i grahom
Na ulju popržite luk i češnjak te dodajte mljevene junetine. Začinite crnim paprom i soli, te popirjajte dok meso ne dobije zlatnu boju. Dodajte pelate od rajčice, kuhanog graha te mješavine sušenog povrća za gulaš i paprikaš po želji. Sve zajedno izmješajte te stavite peći u pećnicu na 200˚C oko 30 min. Dobar tek!
Svatovska kokošja juha
Opranu i očišćenu kokoš stavite kuhati u slanu vodu. U vodu dodajte još crnog papra u zrnu i mješavinu sušenog povrća za juhe i variva. Juhu kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju kuhanja meso izvadite te u juhu zakuhajte rezance. Prije posluživanja ukrasite s nasjecka-
Gusta juha od vrganja
Popirjate luk na malo ulja. Kada omekša dodajte protisnuti češnjak te podlijte s bijelim vinom. Kada vino ispari podlijte s vodom te dodajte mješavinu povrća za juhu od gljiva. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Juhu začinite sa crnim paprom i soli. U juhu možete dodati još sušenih vrganja ili drugih sušenih gljiva. Na kraju kuhanja umješajte žlicu kiselog vrhnja. Dobar tek!
Brudet od hobotnice
Stavite kuhati hobotnicu u vodu dok ne omekša. Nakon kuhanja izvadite ju iz vode te narežite na kockice. U posudi popirjate luk na maslinovom ulju. Dodajte hobotnicu i podlijte s bijelim vinom. Kuhajte dok vino malo ne ispari. Podlijte s malo vode te dodajte mješavine sušenog povrća za brudet i buzaru po želji. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite po želji solju i paprom, a poslužite s palentom. Dobar tek!
Palenta sa sušenim
povrćem
U kipuću vodu dodajte par žlica sušenog povrća te pustite da se kuha 5 minuta. Nakon što povrće omekša polako usipajte palentu u uzavrelu vodu. Palentu kuhajte po uputama proizvođača. Po završetku kuhanja začinite po želji te dodajte kockicu maslaca.
UPUTE ZA PRIPREMU UKUSNOG RIŽOTA
Rižoto s pršutom
Pršut narezan na kockice popržite kratko na ulju. Dodajte mješavinu gotovog rižota, te podlijte sa malo vina. Nakon što vino ispari, podlijte temeljcem po želji. Kuhajte rižoto uz stalno miješanje 20 minuta. Dodajte soli i papra po želji. Po završetku kuhanja umiješajte kockicu hladnog maslaca.

