PROIZVODI OD KRUMPIRA

Proizvodimo visokokvalitetan dehidrirani krumpir i krumpirovo brašno od krumpira sorte Bellarosa. Pomno birani krumpir, čistimo, gulimo, blaniširamo te sušimo da bi dobili kockice krumpira koji služi za daljnju obradu. Mljevenjem dobivamo čisto krumpirovo brašno koje se prvenstveno koristi u pekarskoj proizvodnji te kod proizvodnje njoka. Također koristi se kao prirodno sredstvo za zgušnjavanje i zadržavanje vlage da bi se oplemenili i poboljšali drugi proizvodi.

Dehidrirani krumpir dobiva se sušenjem nasjeckanog krumpira sorte Bella Rosa te se isporučuje u formi listića dimenzija od nekoliko milimetara. Idealan je za dodatak juhama i raznim varivima te kao osnova za pripremu pirea. Štedi vrijeme za pripremu hrane te prostor za skladištenje. Trajnost proizvoda, pri dobrom skladištenju, je 2 godine.

Proizvod je proizveden od domaće kontrolirane sirovine (krumpir sa hrvatskih polja) te je pogodan i za osobe ne tolerantne na gluten.
Krumpirovo brašno dobiva se mljevenjem dehidriranog krumpira te se koristi za pripremu raznih jela. Pa tako isto koristimo kod izrade raznih vrsta tjestenine i kruha te kao dodatak jelima.
Brašno od krumpira sadrži veliku količinu ugljikohidrata i aminokiselina, sadrži vitamine A, B6 i C, bogato je i kalijem, kalcijem, magnezijem i drugim elementima u tragovima. Energetska vrijednost proizvoda je 350-370 kilokalorija na sto grama.
Kao potpuno prirodan proizvod ne sadrži gluten te je siguran za osobe s prirođenom netolerancijom na gluten, a ima i druga korisna svojstva.
Korisna svojstva krumpirovog brašna su: jača imunitet, ima pozitivan učinak na rad srca i krvožilnog sustava, stabilizira kolesterol u krvi, doprinosi uklanjanju toksina i samočišćenju tijela, blagotvoran učinak na crijevnu sluznicu, uklanja višak vode iz tijela i dr.
Preporuka je umjerenog korištenja proizvoda obzirom da je brašno bogato ugljikohidratima. Krumpirovo brašno je moguće miješati i sa drugim vrstama brašna.

Često se jelima od krumpira dodaje u jela kako bi im se dala gusta konzistencija i suptilna pikantna aroma. U procesu kuhanja takvo brašno sipajte u juhe od pire, umake, glavna jela, pudinge, žele. Koristi se i tijekom prženja kao tijesto. S krumpirovim brašnom, tijesto je posebno hrskavo, a gotovo

jelo stječe jedinstveni okus i aromu. Profesionalni pekari dodaju krumpirovo brašno kako bi stvorili poseban okus kolačima, keksima i drugim slasticama. Krumpirovo brašno daje sjaj i prozračnost pečenja. Slastičari stvaraju originalne deserte na bazi brašna, jer se dobro slažu s bobicama, voćem, čokoladom, orasima i sirom.

ZNAČAJKE KUPNJE I SKLADIŠTENJA

Krumpirovo brašno često pogrešno nazivamo škrobom, što nije istina. Ovi se proizvodi razlikuju u tehnologiji proizvodnje, svojstvima i opsegu.
Krumpirovo brašno i škrob značajno se razlikuju jedni od drugih, ali suprotno od toga, neki proizvođači često zamjenjuju ove koncepte, pa prilikom odabira brašna morate pažljivo proučiti sastav proizvoda.
Krumpir je uvijek naznačen na pakiranju s brašnom kao prvom i glavnom komponentom, a ekstrakt ili melasa na pakiranju s škrobom. Najčešće je krumpir jedina komponenta brašna, iako neki beskrupulozni proizvođači dodaju konzervanse kako bi proizvod povećali rok trajanja i smanjili cijenu. Nakon kupnje, krumpirovo brašno treba pohraniti u dobro zatvorenu posudu i staviti ga na hladno i suho mjesto, jer je proizvod vrlo osjetljiv na vlagu. Ako se skladišti nepravilno u prostorijama s visokom vlagom, u brašnu se pojavljuju kvržice, insekti se mogu pokrenuti i postat će neprikladni za upotrebu.
Nakon otvaranja tvorničke ambalaže, proizvod se preporučuje konzumirati u roku od šest mjeseci. To je zbog činjenice da se postupno ukusna svojstva krumpirovog brašna smanjuju, a ono gubi svoje izvorne karakteristike.
Izvor: https://hor.sadfans.ru
VG Fryer d.o.o. posvećuje veliku pozornost odabiru sirovine od lokalnih hrvatskih proizvođača te kontroli kvalitete proizvodnog procesa kako bi proizvod bio vrhunske kvalitete. Sorta krumpira: Bella Rosa.

Pratite nas na:
Pratite nas na: